WARNER BEZ OBJAVE O ZARADI

Policija deaktivirala eksploziv u Holmesovu stanu

22.07.2012 u 07:28

Bionic
Reading

Kontroliranom eksplozijom koju je izvela specijalna policijska jedinica detonirana je eksplozivna naprava koja se nalazila u stanu muškarca osumnjičenog za masovno ubojstvo, počinjeno u kino dvorani Aurora u Denveru, izvijestila je u subotu mjesna policija, a hollywoodski filmski studiji Warner Bros odlučili su u subotu da neće objavljivati podatke o zaradi od zadnjeg nastavka filma o Batmanu 'Vitez tame: Povratak' tijekom vikenda, iz poštovanja prema žrtvama pokolja u Coloradu

Vlasti se nadaju da će uspjeti ući i pregledati stan Jamesa Holmesa, počinitelja ubojstava, rekla je policijska poručnica Cassidee Carlson

'Uspješno smo deaktivirali eksplozivnu napravu. Još nismo sasvim sigurni, no nadamo se da smo sad uspjeli eliminirati sve eventualne veće opasnosti koje bi nam mogle zaprijetiti u stanu, ali to nećemo znati dok ne uđemo u njega', rekla je.

'Ovdje ćemo biti još satima kako bismo prikupili dokaze i uklonilii sve potencijalne prijetnje', izjavila je poručnica Carlson.

Warner neće objavljivati zaradu od Batmana zbog žrtava pokolja

Hollywoodski filmski studiji Warner Bros odlučili su u subotu da neće objavljivati podatke o zaradi od zadnjeg nastavka filma o Batmanu 'Vitez tame: Povratak' tijekom vikenda, iz poštovanja prema žrtvama pokolja u Coloradu.

Prije objave te odluke specijalizirani časopis Variety rekao je da je film već u petak zaradio 75 milijuna dolara, što je treća po veličini zarada na početku prikazivanja nekog filma, iza 'Harryja Pottera i darova smrti, 2. dio' (91,1 milijun dolara) i 'Osvetnika' (80,8 milijuna).


'Batman' je 75 milijuna zaradio u četvrtak navečer u kinodvoranama SAD-a i Kanade, među kojima i u Aurori, u predgrađu Denvera (Colorado), gdje je James Holmes, 24-godišnji student, pucao nasumce po gledateljima i ubio 12 i ranio 58 ljudi.

'Iz poštovanja prema žrtvama i njihovim obiteljima Warner Bros Pictures do ponedjeljka neće objavljivati podatke o prihodima za 'Viteza tame: Povratak' tijekom vikenda', istaknuo je glasnogovornik filmskih studija.

Kako navodi Variety, istu stvar ovog vikenda kane učiniti i Warnerovi suparnici - Disney, Sony i Universal - za svoje filmove.

Obama u nedjelju na mjestu pokolja u Coloradu

Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju će posjetiti Auroru, u Coloradu, gdje će se sastati s obiteljima žrtava pokolja u kinu u petak, priopćila je u subotu navečer Bijela kuća.

Obama koji će tijekom trodnevne turneje od ponedjeljka do srijede posjetiti zapad Sjedinjenih Država, već će u nedjelju poslijepodne otputovati u Auroru, gdje će se 'sastati s obiteljima žrtava pokolja i s čelnicima mjesnih vlasti', piše u priopćenju ureda američkog predsjednika.