Svijet KRALJ U LOVU NA SLONOVE

Juanu Carlosu oduzeta titula počasnog predsjednika WWF-a

Španjolskome kralju Juanu Carlosu oduzeta je titula počasnog predsjednika španjolskog ogranka World Wildlife Funda (WWF) nakon skandala koji je izbio nakon njegova odlaska u lov na slonove u Botcvanu u travnju, objavila je u subotu ta organizacija koja se bori za zaštitu prirode i okoliša

‘Članovi španjolskog WWF-a danas su na svojoj općoj skupštini odlučili kralju Juanu Carlosu oduzeti titulu počasnog predsjednika ove organizacije’, stoji u njihovu priopćenju. Odluka je donesena zbog kritika koje je u javnosti potaknula informacija o kraljevu odlasku na safari u trenutku dok se Španjolska bori protiv ekonomske krize. Njegov put u Bocvanu, koji je izazvao velik broj kritika, u prvi je plan došao nakon što je Juan Carlos završio u bolnici s napuknućem kuka.

Juan Carlos javno se ispričao španjolskom narodu što je otišao u lov u Afriku i na taj način nepotrebno trošio novac u trenutku kada se zemlja nalazi u velikoj gospodarskoj krizi te priznao da je pogriješio.

‘Unatoč tome što je takva vrsta lova legalna, brojni članovi WWF-a smatraju neprimjerenim da kralj ostane na mjestu počasnog predsjednika međunarodne organizacije koja se bori za očuvanje prirode, okoliša i životinja’, stoji u priopćenju WWF-a.

Kralj je funkciju počasnog predsjednika španjolskog ogranka WWF-a obnašao od njegova utemeljenja 1968.
ju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još