Svijet OBRANA KUĆA

Hrvatski kanaderi gase požar kod Tomislavgrada

Dva kanadera iz Hrvatske uključila su se u petak u gašenje požara na području općine Tomislavgrad u BiH, izvijestili su iz općinskog poglavarstva

Hrvatski zrakoplovi su oko 9 sati ujutro stigli na područje Buškoga jezera iz kojega uzimaju vodu za gašenje požara u zapadnim, teško pristupačnim dijelovima općine. Najteže je stanje u naseljima Roško Polje, Bukovica i Vukodol u kojima se vatra proširila s okolnih planina, gdje gori već danima.

Gasitelji su na dolazak kanadera u Tomislavgrad čekali nekoliko dana zbog gašenja velikog broja požara u Hrvatskoj. Po informacijama iz općine Tomislavgrad, jučer je u posljednji trenutak obranjeno više kuća i gospodarskih objekata u naselju Čobanovići gdje se vatra približila na nekoliko metara. Zajedničkim snagama djelatnika šumarije, vatrogasaca, mještana i pripadnika Oružanih snaga BIH te uz pomoć helikoptera spriječeno je najgore.

I drugdje u BiH aktivan je veliki broj požara čije je gašenje otežano zbog teško pristupačnog terena.

Na području općine Konjic najteže je stanje u Glavatičevu, gdje vatru gasi 25 pripadnika Oružanih snaga BiH te helikopter EUFOR-a. Na području Trebinja u gašenju požara pomogao je helikopter Oružanih snaga BiH. I dalje gori šuma u brdima iznad Srebrenice, ali je zaustavljeno širenje požara. Problem stvara teško pristupačan i miniran teren.
205325,205022,204991,205126
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još