Svijet JUDEN RAUS

Austrijski hotel odbija goste Židove

Jedan hotel u Tirolu šokirao je lokalne medije i turističku industriju odbivši primiti Židove kao goste , izvijestio je list Tiroler Tageszeitung

Sedmeročlana židovska obitelj iz Beča namjeravala rezervirati smještaj u hotelu Haus Sonnenhof u mjestu Serfaus. Vlasnica je e-mailom odgovorila da, iako su sobe bile slobodne, ne želi Židove za goste zbog ranijeg "lošeg iskustva".

Područje oko Serfausa posljednjih je godina postalo popularno turističko odredište među ortodoksnim Židovima, a nekoliko je hotela počelo nuditi židovsku "košer" hranu.

Ovakav incident mogao bi uništiti sav trud ostalih u lokalnoj turističkoj industriji, rekla je vlasnica drugog hotela u Serfausu, a slične ocjene dali su lokalni i regionalni dužnosnici u turističkoj industriji.

Irmgard Monz, vlasnica hotela Haus Sonnenhof nije bila dostupna za komentar.

Odbijena bečka židovska obitelj je pak odlučila provesti ljeto negdje drugdje. "Ne želim svoj odmor provesti u takvom rasističkom gnijezdu, a sve ću svoje prijatelje obavijestiti što se događa u Tirolu", izjavila je neimenovana "glava obitelji".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još