Svijet AGENCIJA SANA:

'Katar gradi lažni Damask za širenje laži o Siriji'

Kada je prošle godine smaknut Moamer al-Gadafi, svijetom je odjeknula priča da se zapravo ništa od toga nije dogodilo, da je rat u Libiji izmišljen i da su snimke borbi i ranjenih i ubijenih Libijaca zapravo montaže snimljene na filmskom setu u Kataru, a Sana, sirijska nacionalna informativna agencija, sada isto tvrdi za rat u Siriji

'Katarska sigurnosna kompanija specijalizirana za izradu maketa i kulisa počela je pripreme za ostvarivanje plana kojim želi javnosti predočiti krivu sliku stanja u Siriji', tvrde iz Sane.

Prema njihovim izvorima, prenosi Guardian, katarska kompanija počela je nedaleko od Dohe proizvoditi modele zgrada državnih institucija istovjetnih onima u Damasku, Aleppu i Lattakiji.

Za ovu rekonstrukciju rata u Siriji navodno su zaposleni i statisti koji su odjeveni u uniforme sirijske vojske, unajmljeni su i fotografi, a ulicama tih navodnih lažnih gradova voze se privatni, ali i službeni automobili sirijske vojske s lažnim sirijskim registarskim oznakama. Naime, te kulise trebale bi, navodno, javljaju iz Sane, poslužiti za snimanje lažnih videa i fotografija stanja u Siriji.
205256,205249,205234,205129
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još