IRAN NEGIRA OPTUŽBE

'Cionisti prikrivaju vlastitu terorističku narav'

19.07.2012 u 15:06

Bionic
Reading

Iran oštro osuđuje 'svaki teroristički čin', rekao je u četvrtak glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova u vezi sa samoubilačkim protuizraelskim napadom u Bugarskoj, za koji je Izrael optužio Iran i libanonski šijitski Hezbolah

'Iranska Islamska Republika, najveća žrtva terorizma, drži da je ugrožavanje života nedužih ljudi (...) nehuman čin i oštro ga osuđuje', rekao je Ramin Mehmanparast, a prenijela je iranska televizija na arapskom Al-Alam.

'Iran osuđuje svaki teroristički čin u svijetu', dodao je.

'Cionistički režim, koji je odgovoran za terorističke napade u Libanonu i u Palestini te na iranske nuklearne znanstvenike, spremno i bez razloga optužuje druge zemlje kako bi prikrio vlastitu terorističku narav', optužio je Mehmanparast.

Petero izraelskih turista, bugarski vozač i bombaš samoubojica izgubili su život u srijedu u Burgasu, u Bugarskoj, u bombaškom napadu na njihov autobus, a tridesetak osoba je ranjeno.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i više članova njegove vlade odmah su optužili Iran i libanonski šijitski Hezbolah za taj atentat.

Izraelski ministar obrane Ehud Barak rekao je u četvrtak da je Izrael meta 'svjetskog terorističkog vala' iza kojeg stoji Teheran.