Svijet 'AMERICA THE BEAUTIFUL'

Spot koji je razbjesnio Mitta Romneya

  • Autor: S. S.
  • 17.7.2012 14:35:56
  • 17.7.2012 13:20:19

Novi predizborni spot u produkciji kampanje američkog predsjednika Baracka Obame pogađa republikanskog kandidata Mitta Romneya tamo gdje je najtanji, fokusirajući se na njegovu karijeru u privatnim investicijskim fondovima i bankovne račune u inozemstvu. Preispituje se i Romneyjev patriotizam, čime je u predizbornu kašu ubačen novi otrovni sastojak

Spot prikazuje Romneyevu izvedbu pjesme 'America the Beautiful', kojom je u siječnju počastio umirovljenike na Floridi. Pjesma je ovom prilikom začinjena citatima iz medijskih izvješća o njegovom bankovnom računu u Švicarskoj, selidbi radnih mjesta iz američkih tvrtki povezanih s njegovim Bain Capitalom u inozemstvo te kontroverznim detaljima iz razdoblja kada je Romney bio guverner Massachusettsa.

'Mitt Romney nije rješenje. On je problem', zaključuje se u oglasu.

Romneyjev izborni stožer odgovorio je napadom na Obamu zbog njegovog ismijavanja gledatelja Fox Newsa, piše Washington Post.

'Svakoga dana predsjednik Obama spušta se sve niže. Tužno je i sramotno da predsjednik Obama u svom ismijavanju koristi pjesmu 'America the Beautiful'', rekla je Romneyjeva glasnogovornica Andrea Saul.

'No, nažalost, to ne iznenađuje od čovjeka koji je svoje predsjedništvo započeo s isprikama. 'Uncle Jimovi' ove zemlje, kako on svisoka naziva Amerikance koji pripadaju srednjoj klasi, ne vjeruju u ismijavanje te pjesme i ne vjeruju u isprike za Ameriku.'

Saul se osvrnula na 'Uncle Jimove' koje je Obama spomenuo prošlog petka u Virginiji.

'Dakle, u slučaju da neki vaši prijatelji ili susjedi, ili, znate, Uncle Jim koji je pomalo tvrdoglav i gleda Fox News, misleći da sam ja nekako povisio poreze, budimo jasni: smanjili smo poreze obiteljima srednje klase', rekao je Obama.
200986 ,199125 ,198054 ,198054 Obamin izborni stožer poručio je da će se novi spot protiv Romneya prikazivati u tzv. swing državama, gdje vlada neizvjesnost oko rezultata predstojećih predsjedničkih izbora: u Coloradu, na Floridi, u Iowi, Sjevernoj Karolini, New Hampshireu, Nevadi, Ohiju, Pennsylvaniji i Virginiji. Obamin glasnogovornik nije, međutim, precizirao koliko će se puta u navedenim američkim saveznim državama prikazati spot.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još