POŽAR UGAŠEN

Gust dim suklja iz nebodera u centru Istanbula!

17.07.2012 u 12:54

Bionic
Reading

Vatrogasci su uspjeli ugasiti velik požar koji je izbio u utorak u 42-katnici u središtu Istanbula, zasad nema podataka o eventualnim žrtvama, a gust crni dim diže se iznad nebodera.

Prijenos na turskoj televiziji pokazao je stambeno-poslovni toranj Polat prekriven dimom, te vatrogasce kako izbjegavaju komade zgrade što padaju s visine.

Ljudi su evakuirani iz te zgrade u istanbulskoj četvrti Fulyi, uz glavnu poslovnu četvrt. Evakuirane su i obližnja benzinska postaja i druge zgrade.

Državna televizija TRT Haber objavila je da su vatrogasni helikopteri poslani u gašenje.

Turska policija zasad nema podataka o uzroku požara.

'Još se ne zna gdje je požar počeo. Vidjet ćemo kad vatrogasci završe. Istražit ćemo uzrok požara', rekao je istanbulski gradonačelnik Kadir Topbas. 'Mogla je to biti katastrofa jer je u toj zgradi 1500 ljudi', dodao je.

Vlasnik tornja Adnan Polat priopćio je da su svi spašeni.

'Svi su sigurno izašli iz zgrade. Spasili smo i nekoliko kućnih ljubimaca. Najveća nam je nagrada što nitko nije stradao. Zgrada ima sustav upozoravanja i ovaj je incident pokazao koliko je to važno', rekao je Polat.

Zasad se čini da se požar proširio s donjega dijela zgrade i penjao se jednom stranom koja je sasvim uništena.

TRT Haber prenio je riječi istanbulskog guvernera Huseyina Avnija koji je rekao da je požar počeo u klimatizacijskom sustavu u podrumu.