SUDJELOVAO U UBOJSTVU 15.700 ŽIDOVA

Otkriven jedan od natraženijih nacističkih zločinaca!

15.07.2012 u 23:10

Bionic
Reading

Jedan od najtraženijih nacističkih zločinaca na svijetu Laszlo Csatary (97), optužen da je sudjelovao u ubojstvu 15.700 židova tijekom Drugoga svjetskog rata, pronađen je u Budimpešti, izvijestio je u nedjelju Centar Wiesenthal u Izraelu

'Mogu potvrditi informaciju prema kojoj je Laszlo Csatary identificiran i pronađen u Budimpešti', rekao je za France presse direktor jeruzalemskog ureda centra Efraim Zuroff. 'Fotografi britanskog lista Sun uspjeli su ga fotografirati i snimiti video kamerom zahvaljujući informacijama koje smo im dali u rujnu 2011.', rekao je.

Britanski list u nedjelju je na svojim stranicama donio vijest o tomu da je najtraženiji nacistički zločinac u svijetu otkriven i pronađen u glavnome mađarskom gradu.

'Prije deset mjeseci, informator nam je dao obavijesti koje su nam omogućile da uđemo u trag Laszlu Csataryju u Budimpešti. Ta je osoba dobila 25.000 dolara nagrade u skladu s prethodnim dogovorom', rekao je Zuroff za AFP te dodao kako je o mjestu na kojemu se nalazi Csatary u rujnu 2011. obaviješteno i tužiteljstvo u Budimpešti.