SIRIJA NA RUBU TOTALNOG RATA

Najžešći sukobi u Damasku od početka pobune

15.07.2012 u 23:06

Bionic
Reading

Najžešći sukobi od početka pobune u Siriji u nedjelju navečer potresaju nekoliko četvrti Damaska, objavio je sirijski Opservatorij za ljudska prava

"Snage sirijske vojske granatiraju nekoliko četvrti Damaska" na kojima su položaji pripadnika Oslobodilačke vojske Sirije, izjavio je za France presse direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman. "Prema informacijama kojima raspolažemo, riječ je o dosad najintenzivnijim napadima."

"Najžešće se borbe vode u četvrtima Tadamon, Kafar Suse, Hanr Aiša i Sidi Kadad. Snage sigurnosti pokušavaju preuzeti kontrolu nad tim četvrtima no u ovome im trenutku to ne polazi za rukom", rekao je.

Opće povjerenstvo sirijske revolucije - mreža militanata na terenu, izvješćuje kako je granatirana čak i četvrt Kadam gdje ima ranjenih te da se napadaju gusto naseljene četvrti Damaska.

Službena novinska agencija Sana objavila je samo kako je "grupa terorista u četvrti Tadamon imala veće gubitke u svojim redovima", no nije objavila pojedinosti.

U nedjelju je u sukobima smrtno stradalo 55 ljudi - 25 civila, 12 ustanika i 18 vojnika, a dan prije ubijeno je 115 ljudi, prenio je Opservatorij, koji informacije dobiva s mjesta događaja, od ustanika, među kojima ima liječnika i odvjetnika.