Svijet TRGOVINA S TUSKOM

Poljska koči ulazak Hrvatske u EU?

Sudeći prema vijestima iz Varšave koje donosi agencija BETA, za Hrvatsku se pojavio novi problem u procesu ratifikacije sporazuma o pristupanju. Poljska opozicija (konzervativci) koči ratifikaciju ulaska Hrvatske u EU zahtjevom da se sporazum o pristupanju usvoji dvotrećinskom, a ne običnom većinom

Zahtjev je to zastupnika Prava i pravde bivšeg premijera Jaroslawa Kaczynskog i nove stranke Solidarna Poljska, koja se odcijepila od nje, a upućen je odborima za vanjsku politiku i europske poslove parlamenta.

Vlada Donalda Tuska i oporbena ljevica, javlja BETA, ipak inzistiraju da se sporazum EU-a i Hrvatske ratificira običnom većinom i u tom slučaju je nebitno podržavaju li konzervativci hrvatski pristupni ugovor.

'Nemam ništa protiv Hrvatske, ali postoji red kako se voli. Prvo se voli domovina, a tek onda druga zemlja. Ja to ne bih nazvao ucjenom, već pojačanim pritiskom. Kako da ostvarimo ciljeve kad Građanska platforma Donalda Tuska odbacuje sve sugestije opozicije. Jedini je način da tu stranku i njezinog lidera stavimo u neugodan položaj u očima partnera iz Njemačke, jer toj zemlji je najviše stalo do ulaska Hrvatske', objasnio je inicijator te kampanje, zastupnik Solidarne Poljske Ludvik Dorn.
203610,203069,202165,202425
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još