ZBOG ZDRAVSTVENOG SUSTAVA

Romney izviždan na konvenciji Afroamerikanaca

11.07.2012 u 22:57

Bionic
Reading

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Mitt Romney izviždan je u srijedu na skupu Amerikanaca afričkog podrijetla kad je rekao da će izbrisati reformu zdravstvenog sustava predsjednika Baracka Obame

Poruka konzervativca Romneya nije bila dobro prihvaćena među okupljenima na godišnjem skupu Nacionalne udruge za napredak zajednice Amerikanaca afričkog prijekla, NAACP. Nekoliko stotina okupljenih povremeno je pristojno pljeskalo u polupraznoj plesnoj dvorani sve dok Romney nije došao do dijela svog govora u kojem je najavio da će, ako bude izabran 6. studenog, povući i zamijeniti Obamin plan zdravstvene skrbi.

'Eliminirat ću svaki skupi program koji nije nužan. To uključuje i Obamacare', rekao je Romney, nakon čega su počeli zvižduci. Romney je djelovao uznemiren takvom reakcijom nazočnih.

Također je izazvao uzvike neodobravanja kad je rekao da je demokratski predsjednik obećao stvoriti više radnih mjesta, ali 'neće i ne može, a to dokazuju njegovi rezultati posljednje četiri godine'.

Glasno neodobravanje ponovno se začulo kad je rekao: 'Ako postanem predsjednik, prva zadaća će mi biti stvaranje radnih mjesta. Nemam skrivenih planova. Ako želite predsjednika koji će učiniti stanje boljim za zajednicu Afroamerikanaca, gledate u njega'.

Romney izviždan