Svijet NOSE VODU, GORIVO I HRANU?

Ruski ratni brodovi na putu prema Siriji

Flota ruskih ratnih brodova na čelu s Admiralom Čabanenkom, brodom za borbu protiv podmornica, napustila je u utorak Severomorsk, blizu Murmanska, i uputila se u sirijsku luku Tartous, jedinu rusku pomorsku bazu na Mediteranu, objavio je Interfax

Tri broda za prijevoz postrojbi koja, kao i Admiral Čabanenko, pripadaju Sjevernoj floti, također su napustila Severomorsk, javlja ruska novinska agencija citirajući 'vojno-diplomatski izvor'. Još tri plovila, među kojima dva patrolna broda, trebala bi im se pridružiti.

'Ta bi se flota trebala otputiti u sirijsku luku Tartous' gdje se nalazi ruska baza za opskrbu i tehničku podršku, istaknuo je isti izvor agenciji, ustvrdivši da ta operacija 'nije povezana s pogoršanjem situacije u Siriji'.

'U luci Tartous brodovi će uzeti rezervno gorivo, vodu i namirnice', izjavio je 'vojno-diplomatski izvor' Interfaxu.Istodobno je razarač Smetlivi, koji je patrolirao uz sirijsku obalu u travnju i svibnju, napustio crnomorsku luku Sevastopolj. 'Smetlivi je danas na putu prema Siriji ... očekuje se da će brod sutra ujutro doći do turskih tjesnaca', rekao je jedan izvor pomorskih snaga pod uvjetom da ostane neimenovan.

Rusko ministarstvo obrane kazalo je sa svoje strane da se skupina ratnih brodova, među kojima i Admiral Čabanenko, uputila u sjeverni Atlantik zbog sudjelovanja u ljetnim manevrima u 'udaljenim zonama', javlja Interfax. Ministarstvo ne spominje luku Tartous u izjavama Interfaxu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još