FILOZOFSKI U NIŠU

Na prijemnom tražili znanje Karleušinih stihova?!

10.07.2012 u 10:05

Bionic
Reading

Svi članovi povjerenstva za prijemni ispit Odjela za filozofiju u Nišu u Srbiji bit će novčano kažnjeni jer se u testu opće kulture našlo pitanje o tekstu pjesme folk pjevačice Jelene Karleuše

'Zastrašujuće je to da je nekome palo na pamet da u test opće kulture ubaci pitanje kojim se od kandidata očekuje da znaju tekst pjesme Jelene Karleuše. Na sastanku Glavnog upisnog povjerenstva morat će mi odgovoriti kako se to pitanje našlo u testu. Kaznit ću ih tako da će narednih godinu dana spominjati Jelenu Karleušu kada budu primali plaću. Od dvadesetak kandidata koji su polagali prijemni nitko nije odgovorio na ovo pitanje jer to su djeca koju zanimaju Kant, Hegel, a ne folk pjevačice', ljut je na svoje kolege Goran Maksimović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu, pišu 24sata.rs. On kaže da će tražiti da se to pitanje ne ocjenjuje.

Kandidati su bili šokirani testom opće kulture i pitanjem pod rednim brojem 20: Novi hit Jelene Karleuše u naslovu spominje biblijske gradove: a) Nazaret i Betlehem b) Jeruzalem i Jerihon c) Sodomu i Gomoru.

Pitanje je formulirano tako da se od kandidata očekuje da zna tekst pjesme.