Svijet U PARIZU

Završena talačka kriza, motivi nepoznati

  • Autor: P.S./J.T.
  • 10.7.2012 12:26:10
  • 10.7.2012 11:00:00

Naoružani muškarac zadržao je kao taoca jednog roditelja u školi u Parizu nakon što je pustio skupinu djece koju je također držao, javlja BBC. Prema informacijama portala RFI, muškarac je bivši vojnik. Le Monde je javio kako je taoc nakon gotovo pet sati oslobođen, bez ozljeda, a ubrzo nakon toga bez incidenata je priveden i sam otmičar

Le Monde je javio kako je taoc nakon gotovo pet sati oslobođen, bez ozljeda, a ubrzo nakon toga priveden je i otmičar, bez incidenata..

Prema Le Parisienu, počinitelj je izvadio oružje, no otac jednog djeteta je uspio izvesti iz škole svog sina, dvoje druge djece i dvoje animatora, te je ostao sam s napadačem. Roditelj je došao ostaviti svoje dijete u školi u Vitry-sur-Seinei, koja se koristi za slobodno vrijeme tijekom blagdana, priopćila je policija.

Na teren su izašli i pripadnici specijalne policije.

Prema francuskom portalu RFI, naoružani muškarac je bivši pripadnik vojske i ima tridesetak godina. Nepoznat je policiji. U školu je ušetao u zelenoj uniformi čistača, rekao je policijski izvor za Francuski radio. Njegovi zahtjevi i motivi su još uvijek nejasni.

Škola se nalazi u samom centru grada, 7,5 kilometara od centra Pariza.

Policija je pozvana oko 07.00, gdje je bilo između petero i desetero djece, te tri roditelja, javlja Francuski radio.

Djeca su brzo puštena, rekao je novinar France Info radija koji se nalazi na mjestu događaja.

202530,190556,144451,142953
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još