Svijet DONACIJE ZA KAMPANJU

Romney prikupio 35 milijuna dolara više od Obame

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney u lipnju je prikupio 106,1 milijuna dolara, daleko nadmašivši 71 milijun, koliko je prikupio predsjednik Barack Obama u kampanji prikupljanja donacija uoči izbora 4. studenoga

Svota koju je Romneyev izborni stožer objavio u ponedjeljak, najveći je mjesečni iznos dosad prikupljen u predizbornoj kampanji 2012., a rekord i dalje drži Obama iz kampanje za prošle izbore, kad je u rujnu 2008. prikupio 150,7 milijuna dolara.

'Ovomjesečno prikupljanje novca zapravo je poruka birača da žele promjenu smjera u Washingtonu', ustvrdio je u pisanoj izjavi Spencer Zwick, zadužen za financije u Romneyevom taboru.

Iz Romneyevog stožera objavili su da je 22,3 milijuna od 106,1 milijuna prikupljeno u donacijama do 250 dolara, a te manje donacije obično su pokazatelj koliko široku potporu kandidat ima među 'običnim' građanima.

Obamin izborni stožer u svibnju je počeo pozivati svoje birače da počnu donirati više novca, upozorivši kako bi se prvi put u povijesti moglo dogoditi da aktualni predsjednik koji želi dobiti drugi mandat bude u financijski lošijem položaju od protukandidata.

'Mi i ne uspijevamo ponoviti ni vlastite rezultate, što znači da se njihova prednost samo povećava i ako se to nastavi, moglo bi nas koštati izbora', rekao je voditelj Obamine kampanje Jim Messina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još