Svijet PREDSJEDNIK OPĆE SKUPŠTINE UN-A

Jeremić od Srbije traži sedam milijuna dolara

Zamjenik predsjednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas nazvao je sramotnom odluku Vlade Srbije koja je odobrila sedam milijuna dolara za financiranje ureda Vuka Jeremića u New Yorku

'Odluka Vlade da se prihvate zahtjevi Vuka Jeremića i odobre toliki milijuni dolara za njegov boravak u New York je sramotna', kazao je Đilas za Blic. List navodi da će Srbija za godinu dana predsjedavanja Vuka Jeremića u Općoj skupštini UN-a platiti iz svog proračuna čak sedam milijuna dolara, koliko iznosi predračun predstavljen Mirku Cvetkoviću i njegovoj tehničkoj vladi.

Ta informacija je, kako navodi Blic, uzburkala vrh DS-a. Dragan Đilas zahtijeva da se uredba o davanju tolikog novca Jeremiću poništi. 'U zemlji u kojoj nema dovoljno novca za najugroženije, u kojoj se inkubatori za bebe kupuju kroz humanitarne akcije, toliko novca godišnje potrošiti u New Yorku je sramotno', kaže Đilas.

'Siguran sam da funkciju na koju je izabran Jeremić može obavljati i s mjesečno manjom plaćom od one koju je on sebi odredio i može živjeti u stanu znatno skromnijem od planiranog, koji košta 15.000 dolara mjesečno', navodi Đilas. On kaže da nije siguran ni čemu trebaju služiti svi ti savjetnici koji će Srbiju koštati milijune i navodi da u Beogradu umirovljenici i trudnice dobivaju tolik novac za godinu dana.

'Očekujem da Vlada Jeremiću odobri okvirno isti iznos koji je odobrio UN', rekao je Đilas, na pitanje opravdava li to što su Jeremić i Vlada predvidjeli tako visoke troškove za predsjedavajućeg Opće skupštine UN-a.200658,199302,198471,198422
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još