PREAGRESIVAN STAV

Sarkozyjeve žene protiv nove prve dame

02.07.2012 u 15:15

Bionic
Reading

Carla Bruni-Sarkozy i Cecilia Attias, Sarkozyjeva bivša supruga, složne su o ocjeni da nova prva dama Francuske Valerie Trierweiler ima preagresivan stav

'Ja se nisam žalila kada bi se u medijima pojavio članak koji mi se nije sviđao', kazala je Bruni aludirajući na česte kritike partnerice francuskog predsjednika Francoisa Hollandea na račun članaka u kojima se spominje. 'I imala sam samo dva savjetnika', dodala je Bruni komentirajući glasine kako Trierweiler u Elizejskoj palači ima od četiri do šest savjetnika, piše Dnevnik.hr
Nevjenčana predsjednikova supruga na udaru je kritika javnosti otkako je u javnost pustila indiskretan tweet koji je razljutio francusku političku elitu.

Naime, između dva kruga parlamentarnih izbora Trierweiler je poželjela sreću protivniku Segolene Royal koja je Hollandeova bivša partnerica i majka njihovo četvero djece. Od tog incidenta, Trierweiler se u potpunosti pritajila. Nije ništa pisala na Twitteru i nije pratila Hollandea na klimatsku konferenciju u Brazil.

Novu prvu damu prokomentirala je i bivša Sarkozyjeva supruga Cecilia Attias. 'Kada ste prva dama, onda nemate izbora - uzmete i dobro i loše ili ne uzmete ništa', kazala je Cecilia koja je bila prva dama Francuske od svibnja 2007. do listopada iste godine, kada se razvela od Sarkozyja.