POŽAR EPSKIH RAZMJERA

Obama proglasio katastrofu u Coloradu; pronađena prva žrtva

29.06.2012 u 09:35

Bionic
Reading

Tijelo prve žrtve vatrene stihije pronađeno je u saveznoj državi Coloradu gdje je požar uništio 346 kuća i primorao približno 36.000 osoba na evakuaciju te je predsjednik Barack Obama u petak proglasio 'stanje velike katastrofe'

Šef policije Colorado Springsa Peter Carey izjavio je kasno u četvrtak novinarima da je pronađeno tijelo te da se još jedna osoba, koja je živjela na istoj adresi kao i prva žrtva, smatra nestalom.

'Stanje velike katastrofe' što ga je u petak proglasio predsjednik Obama omogućuje da se sredstva iz saveznih fondova dodijele vlastima savezne države Colorado i lokalnim vlastima.

Predsjednik Obama trebao bi tijekom dana doći na lice mjesta i procijeniti štetu požara ocijenjenog najrazornijim u povijesti te američke savezne države.

Polovica saveznih sredstava za borbu protiv vatre trenutačno je raspoređena u Coloradu. Požar bijesni blizu Colorado Springsa.

Požar 'Waldo Canyon Fire' proširio se u utorak navečer u Colorado Springsu, drugom po veličini gradu u Coloradu, smještenom stotinjak kilometara južno od Denvera, središtu države.