Svijet VIŠE OD STOTINU RANJENIH

U bombaškim napadima u Iraku ubijena 21 osoba

U bombaškim napadima u i oko Bagdada u četvrtak je ubijena najmanje 21 osoba, a više od stotinu ranjeno, rekli su izvori iz zdravstvenih službi i službi sigurnosti

U najsmrtonosnijem napadu najmanje je osmero ljudi ubijeno, a 30 ranjeno kada je eksplodirala bomba u parkiranom taksiju na ulazu u tržnicu u većinski šijitskoj bagdadskoj četvrti Washash, rekla je policija.

U gradu Bakubi u središnjem dijelu Iraka u četvrtak je najmanje šest osoba ubijeno a 51 ranjena kada je eksplodirala bomba sakrivena u parkiranom automobilu u blizini dućana i kavana u većinski šijitskom dijelu grada, rekli su izvori iz zdravstvenih službi i službi sigurnosti.

197638,200830,201429,199080
U gradu Tadžiju, 20 kilometara sjeverno od Bagdada, u napadu automobilom-bombom ubijene se četiri osobe a 20 ranjeno, rekla je policija. Napad u tom većinski sunitskom gradu bio je usmjeren na zgradu lokalnih vlasti koja je teško oštećena.

Posljednji napadi u već krvavom mjesecu izazivaju strahove da bi se Irak mogao vratiti općim sektaškim sukobima a politička kriza između predstavnika iračkih šijitskih, sunitskih i kurdskih zajednica dodatno pojačava zabrinutosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još