Svijet 'MALI SLOBA' NA ČELU SRBIJE

Umjesto Tadiću, Nikolić mandat dao Dačiću!

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić dobio je od srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića mandat za sastavljanje nove vlade. Dogovoreno je da će u novoj srbijanskoj vladi, uz Dačićev SPS i koaliciju oko njega, biti i Srpska napredna stranka (SNS) te Ujedinjeni regioni Srbije (URS) Mlađana Dinkića

Informaciju o povjeravanju mandata za sastavljanje vlade Ivici Dačiću javnosti je, kako prenosi B92, objavio sam predsjednik Tomislav Nikolić. Nakon sastanka s Dačićem u Predsjedništvu Srbije, Nikolić je potvrdio da ga je koalicija SPS-PUPS-JS uvjerila da ima parlamentarnu većinu.

'U toj većini bit će SNS i URS, ali i vjerojatno neki drugi predstavnici manjina u Skupštini Srbije koji čekaju da najprije ova koalicija osigura dovoljnu većinu', rekao je Nikolić.

Istaknuo je i da 'vlada Srbije treba biti mala po broju, učinkovita i odgovorna te da dogovorom odlučuje o bitnim stvarima za građane'.

'Koja god vlada bude izabrana, ona će biti na europskom putu i ne treba zazirati ni od čijeg stava', rekao je Nikolić.

Razgovori izaslanstva SPS-a i predsjednika Nikolića o koaliciji dviju stranaka trajali su više od sat vremena. Osim Dačića, u razgovorima su sudjelovali Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović, Jovan Krkobabić te Dragan Marković Palma.

Mandatar Ivica Dačić na izlasku sa sastanka obećao je da će formirati vladu 'vrlo brzo' te u idućih nekoliko dana najavio predstavljanje ključnih točaka programa svog kabineta koalicijskim partnerima.

Nada se i ulasku u parlamentarnu većinu nekih drugih stranaka. 'Svako tko se bavi politikom kao profesijom shvaća da Srbija treba biti jaka, ali i braniti svoje interese, nastaviti putem europskih integracija i boriti se i dalje protiv organiziranog kriminala i korupcije. To su ciljevi koji su zajednički za mnoge političke stranke', rekao je Dačić.

Po njemu, 'tkogod se bavi politikom ne može ne prihvatiti odgovornost kada dobije priliku ono što je govorio provesti u djelo' te je poručio da se preuzimanjem mandata 'stavio u službu Srbije i svih građana'.

'Ne želim teške riječi, nego da se Srbija složi. Pružam ruku svima, i onima koji će glasati za vladu i onima koji neće. Budite sigurni da ću ovaj posao raditi najbolje što znam', zaključio je Ivica Dačić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još