IRAN PRODUBIO OPTUŽBE NA RAČUN IZRAELA

'Talmud je odgovoran za krijumčarenje droge u svijetu'

27.06.2012 u 20:15

Bionic
Reading

Učenje Talmuda, svete knjige judaizma, odgovorno je za širenje droge u svijetu, a glavni raspačivač je Izrael, rekao je iranski potpredsjednik Mohamad Reza Rahimi

'Širenje droge u svijetu posljedica je učenja Talmuda (...) koji želi uništiti svijet', kazao je Rahimi u utorak na međunarodnoj konferenciji o trgovini drogom koja se održava u Teheranu uz sudjelovanje međunarodnih diplomata.

'Talmud uči da je dopušteno bogatiti se zakonitim i nezakonitim sredstvima, što (židovima) daje pravo da unište svijet", dodao je Rahimi, a prenosi u srijedu predsjedništvo na svojoj internetskoj stranici.

'Cionistički režim je glavni krivac za krijumčarenje droge (u svijetu)', kazao je.

Iranski čelnici redovito pozivaju na uništenje Izraela koji nazivaju 'kanceroznim tumorom' na Bliskom istoku, ali su sve dosad rijetko napadali judaizam. No, Teheran je već ranije optuživao izraelske službe da potiču konzumaciju droge u Iranu kako bi oslabile islamski režim.

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman osudio je tu izjavu kao antisemitizam 'najgore vrste' i kritizirao zapadne diplomate zbog dolaska na konferenciju.


'Činjenica da predstavnici UN-a i europskih zemalja još sudjeluju na konferencijama organiziranim u Teheranu na kojima se čuju antisemitske izjave najgore vrste, daje legitimnost režimu ajatolaha koji je prava prijetnja svjetskom miru', rekao je Lieberman u priopćenju.

'Iranski režim ne čine budale, već fanatici, antisemiti s razrađenom strategijom i s pomno utvrđenim međunarodnim programom kojega je jedna od glavnih zadaća, kao što otvoreno kažu, uništenje izraelske države', dodao je.

Iranske čelnike usporedio je nacističkim režimom, istaknuvši da je i 'Hitler govorio ludosti, ali i uspio provesti svoje planove'. Premda su danas 'okolnosti drukčije', međunarodna zajednica se mora 'osvijestiti', ocijenio je.

Iran je raskrižje za preprodaju droge koja dolazi iz Afganistana, a namijenjena je zapadnim zemljama. Više od dva milijuna Iranaca uzima narkotike, po službenim procjenama koje prenose mediji.

Iranske vlasti još od revolucije 1979. vode pravi rat s krijumčarima, koji čine polovicu zatvorenika u zemlji i svake godine pogube ih na stotine.