Svijet DVOGODIŠNJA OPERACIJA

FBI priveo 24 kartična prevaranta iz 13 zemalja

Privedeni su sudjelovali u ilegalnoj kupnji i prodaji informacija o kreditnim karticama, a uhvaćeni su zahvaljujući lažnom internetskom forumu za kupoprodaju koji su osnovali agenti FBI-ja

Najmanje 24 osobe u 13 zemalja uhićene su u razbijanju lanca prijevare s kreditnim karticama. Priveli su ih agenti FBI-ja koji su time okončali dvogodišnju operaciju Card Shop koja se odvijala na četiri kontinenta, piše BBC.

Dvije osobe uhićene su na teritoriju SAD-a, a šest u Velikoj Britaniji. FBI navodi da su dvojica privedenih porijeklom iz Bosne i Hercegovine te da su svi uhićeni stari između 18 i 25 godina. Oni su sudjelovali u ilegalnoj kupnji i prodaji informacija o kreditnim karticama, a uhvaćeni su zahvaljujući lažnom internetskom forumu za kupoprodaju koji su osnovali agenti FBI-ja. Jedan je od uhićenih i Mir Islam koji je pod nadimkom ''JoshTheGold'' trgovao s oko 50.000 ukradenih brojeva kreditnih kartica.

Američki istražitelji procjenjuju da su ovom akcijom spriječeni gubici od približno 205 milijuna dolara te da nekima od privedenih prijete zatvorske kazne od maksimalno 40 godina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još