Svijet UTAPANJE, INFARKT ILI UBOJSTVO?

Policija rasvjetljava smrt ruskog oligarha Garta

Policija Splitsko-dalmatinske županije je angažirana na rasvjetljavanju uzroka smrti predsjednika Ruskoga skijaškog saveza Leonida Garta (39), koji je u nedjelju pronađen mrtav u moru u Bračkom kanalu, a Županijsko državno odvjetništvo očekuje rezultate toksikološkoga vještačenja tekućine, koja je uzeta iz tijela preminulog

'Naša policija je angažirana na utvrđivanju uzroka smrti - je li do nje došlo utapanjem, infarktom ili kaznenim djelom, a to će se moći znati nakon završetka obdukcije na odjelu patologije splitskog KBC-a', izjavila je večeras za Hinu glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

Županijska državna odvtenica u Splitu Rene Laura je potvrdila kako je to odvjetništvo dalo nalog za obavljanje obdukcije tijela stradaloga. 'Iz tijela su uzeti krv, urin i ostale tekućine i u tijeku je toksikološko vještačenje tih tekućina, koje obično traje nekoliko dana, ali u ovom slučaju ono će se završiti žurno u iduća dva dana kako bi se tijelo stradalnika moglo otpremiti na pokop u Rusiju', rekla je večeras Rene Laura.

201065,201048,171938,149893
Ona je objasnila kako će se tek po završetku toksikološkoga vještačenja znati postoje li sumnje 'u okolnosti smrti' ovoga ruskog državljanina. 'Ukoliko bi postojale takve sumnje onda bi se pokrenuo dokazni postupak za njih', dodala je Laura.

Na upit je li točno da je u Split stigao ruski istražitelj koji bi se angažirao na rasvjetljavanju ovog smrtnog slučaja, Laura je kazala kako Županijsko državno odvjetništvo nema saznanja o dolasku ruskoga istražitelja.

Leonid Gart, je prema medijskim navodima bio 'ruski oligarh' blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još