Svijet TV I FILM TE NOVINE

News Corp. razmišlja o razdvajanju na dvije tvrtke na burzi

Medijski koncern News Corporation američko-australskog magnata Ruperta Murdocha koji je uzdrman u aferi o nezakonitu prisluškivanju u Velikoj Britaniji koja je snažno odjeknula u domaćoj i svjetskoj javnosti, najavio je u utorak u kratkom priopćenju da razmišlja o razdvajanju na dvije tvrtke koje će imati dionice na burzi

Koncern je tako potvrdio informacije američkih glasila koja su pisala da će News Corp. na jednoj strani ujediniti svoju televizijsku i filmsku djelatnost, koja je isplativija, a s druge novinsku.

Taj bi drugi ogranak obuhvatio Wall Street Journal, londonski The Times, New York Post i nakladničku kuću HarperCollins.

Operativni direktor News Corp. Chase Carey još je početkom godine govorio o mogućnosti razdvajanja koncerna.

186468,186038,184917,176939
Po izvoru u New York Timesu, razlog za ovaj korak nije toliko želja da se okrene stranicu skandala zbog prisluškivanja u Velikoj Britaniji, koliko očitovanje spremnosti da se poveća vrijednost koncerna radi njegovih dioničara.

Ukupni prihod od televizijsko-filmske djelatnosti za proračunsku godinu završenu koncem lipnja 2001. je 23,5 milijarda dolara, a za novinsku 8,8 milijarda dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još