Svijet ZBOG NASILJA I KRIMINALA

Povećava se proizvodnja kanabisa u Europi

Proizvodnja kanabisa u Europi se povećava i on osvaja sve veći dio tržišta u odnosu na kanabisovu smolu koju se uglavnom uvozi, objavio je u utorak Europski opservatorij za droge i toksikomanije

'Povećanje uzgoja kanabisa unutar granica Europe sve više je povezano s kolateralnim štetama kao što su nasilje i povećan kriminal', upozorava agencija sa sjedištem u Lisabonu.

'Belgija, Danska, Nizozemska, Finska i Velika Britanija zabilježile su snažno povećanje domaće proizvodnje kanabisa u zadnja dva desetljeća', kaže se u izvješću, dodajući da se tržišni udio kanabisa povećava u odnosu na kanabisovu smolu.

199856,191155,185963,179810
U dvije trećine Europe dominira konzumacija kanabisa u obliku trave. U deset država među kojima je i Hrvatska trava čini barem 90 posto konzumiranog kanabisa (Bugarska, Češka, Grčka, Litva, Luksemburg, Mađarska, Poljska, Slovenija, Slovačka i Hrvatska).

Po podacima te agencije, u Europi se svake godine zaplijeni oko 700 tona kanabisa i kanabisove smole. Tu je drogu probalo više od 78 milijuna Europljana te oko devet milijuna mladih u dobi od 15 do 34 godine u zadnjih mjesec dana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još