Svijet NA PUTU DO EU ČLANSTVA

Češka i Rumunjska ratificirale hrvatski pristupni ugovor

Češki predsjednik Vaclav Klaus potpisao je ratifikacijski dokument o pristupanju Hrvatske u članstvo Europse unije te je time Češka u potpunosti izvršila ratifikacijsku proceduru hrvatskog pristupnog ugovora, potvrđeno je u utorak Hini u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, koje je priopćilo da je i rumunjski parlament ratificirao u utorak hrvatski ugovor o pristupanju Europskoj uniji, a sad se čeka da tu odluku potvrdi i rumunjski predsjednik Traian Basescu

Potpisom češkog predsjednika završen je ratifikacijski proces hrvatskog pristupnog ugovora, a Češka je tako postala deveta zemlja članica Europske unije koja je završila proces ratifikacije.

Rumunjski parlament ratificirao je u utorak hrvatski ugovor o pristupanju Europskoj uniji, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Parlament je jednoglasno prihvatio odluku o ratifikaciji, s 378 glasova, a sad se čeka da tu odluku potvrdi i rumunjski predsjednik Traian Basescu.

201125,199981,199722,199403
Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, prva je ratificirala Slovačka 1. veljače, a do sada su, uz Slovačku i Češku, ugovor ratificirale i Mađarska, Bugarska, Italija, Malta, Latvija, Cipar i Litva.

Da bi Hrvatska 1. srpnja 2013. postala punopravna članica Europske unije, ugovor moraju ratificirati sve zemlje članice Unije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još