Svijet SAMO DIO MARKETINGA?

EU podupire uvjete Prištine u nastavku pregovora s Beogradom

Kosovski politički analitičar Behljulj Bećaj ocijenio je preuranjenom ideju srpskog predsjednika Tomislava Nikolića da bi pregovore Beograda i Prištine trebali voditi predsjednici vlada

Mediji u Prištini, prenosi agencija Beta, tvrde da EU podupire kosovske vlasti kada nastavak pregovora s Beogradom uvjetuju primjenom dosadašnjih dogovora i procjenjuju kako 'za sada nema uvjeta za podizanje dijalog na višu političku razinu'. Kosovski politički analitičar Behljulj Bećaj ocijenio je preuranjenom ideju srpskog predsjednika Tomislava Nikolića da bi pregovore Beograda i Prištine trebali voditi predsjednici vlada i drži kako je taj prijedlog 'prije svega dio marketinga i pokušaj pokazivanja konstruktivnosti u odnosima s Kosovom'.

Bećaj kaže da bi 'eventualnim razgovorima premijera ili predsjednika dviju država trebale prethoditi dobre pripreme, a za to je potrebno vrijeme'.

Ti razgovori ne smiju poslužiti samo za slikanje predsjednika i premijera Srbije i Kosova nego moraju dati konkretan doprinos rješenju otvorenih pitanja u međusobnim odnosima, smatra Bećaj.

Kosovska vlada prije je objavila da neće nastaviti pregovore s Beogradom dok ne počne ostvarenje do sada dogovorenih sporazuma, a u tome ih je podupro i Robert Kooper, posrednik Europske unije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još