Svijet NAJSUVREMENIJA OPREMA

Četiri američka minolovca stigla u Perzijski zaljev

  • Autor: tportal.hr
  • 25.6.2012 17:13:32
  • 25.6.2012 16:07:30

Četiri američka broda za protuminsko djelovanje stigla su u Perzijski zaljev kako bi pojačala sastav američke Pete flote i omogućila sigurnu plovidbu pomorskim pravcima, priopćila je u ponedjeljak mornarica SAD

'Protuminski brodovi provode operacije s koalicijskim snagama kako bi se osigurao kontinuiran i siguran prolaz pomorskog prometa međunarodnim plovnim putevima', priopćila je mornarica.

Brodovi USS Sentry, Devastator, Pioneer i Warrior će tijekom sedmomjesečne misije operirati u Perzijskom zaljevu, Omanskom zaljevu, Crvenom moru i Indijskom oceanu. Posebnu pozornost posvetit će tjesnacima Hormuzu i Bab al Mandabu, 'vratima' Perzijskog zaljeva i Crvenog mora.

Iranski dužnosnici više su puta izravno i neizravno prijetili da bi u slučaju eskalacije neprijateljstava Irana i zapadnih zemalja mogli blokirati Hormuški tjesnac, kroz koji se prevozi trećina svjetske nafte što se brodovima prevozi po svijetu.

Četiri broda za protuminsko djelovanje pripadaju klasi Avenger, imaju oko 80 članova posade a opremljeni su najsuvremenijom elektronskom i mehaničkom opremom za otkrivanje mina i njihovo uništenje.
199853,188895,180929,176323
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još