Svijet TUŽITELJSTVO ZA RATNE ZLOČINE

'Visoki srpski državni dužnosnici skrivali Mladića'

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije otkrilo je cjelokupnu mrežu pomagača haških optuženika Ratka Mladića i Stojana Župljanina i došlo do podataka o načinu kretanja ove dvojice ključnih haaških optuženika, doznaje beogradski dnevnik Danas

Izvor Danasa koji je upoznat s istragom, objašnjava kako je ukupno otkriveno 10 osoba i oni će biti osumnjičeni za pomaganje i skrivanje haških optuženika, a među osumnjičenima su i dvojica bivših visokih državnih dužnosnika, dok su ostali osumnjičeni uglavnom povezani s obitelji Mladić.

Danas podsjeća kako je glavni haški tužitelj, Serge Brammertz za nedavnog posjeta Beogradu tražio od Tužiteljstva informacije o istazi o pomagačima haških optuženika i zamjerio je Beogradu 'zbog količine informacija kojima raspolaže Srbija o ljudima koji su pomagali bjeguncima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću u tako dugom skrivanju'.

'Do sada smo dobili malo dokaza da su srpske vlasti nešto poduzele po ovom pitanju. Želimo doznati je li im je pomagao netko iz državnih institucija', rekao je tada Brammertz.
200087,194082,195351,184500
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još