Svijet BILI NA POPRVAKU

Rusija priznala da je brodom slala helikoptere u Siriju

Rusija je u čevrtak priznala da je brod koji je zaustavljen u britanskim vodama prevozio helikoptere i protuzrakoplovne sustave za Siriju.

Teretni brod Alaed zaustavljen je u utorak kod obale Škotske nakon što mu je osiguravajuća kuća otkazala policu osiguranja a zatim je otplovio prema Rusiji. Tada su mediji prenosili da brod prevozi u Siriju helikoptere tipa Mi25.

'Brod je prevozio protuzrakoplovne sustave koji se mogu koristiti samo za obranu od vanjske agresije a ne protiv mirnih demonstranata...i prevozio je tri popravljena helikoptera', rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov za Radio Eho, a prenio je Interfax.

'Nismo prekršili nikakve odredbe i nastavit ćemo ispunjavati naše obveze koje je odredilo Vijeće sigurnosti UN-a', dodao je Lavrov.

Danas je iz Sirije u Jordan sa zrakoplovom Mig-21 prebjegao jedan pilot koji je dobio azil. Sirijske vlasti nazvale su ga izdajicom i zatražile od Jordana da im vrati zrakoplov.

Aktivisti iz Sirijskog opservatorija za ljudska prava obavili su da je u 15-mjesečnoj pobuni dosad poginulo 15.026 osoba, uglavnom civila.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još