Svijet DOSAD 30 UMRLIH

Gripom A zaraženo 1.516 osoba

Virus H1N1 nove gripe i dalje se širi Europom, a u zadnjem izvješću Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) stoji kako je u zadnja 24 sata potvrđeno još nekoliko slučajeva zaraze u Britaniji, Španjolskoj, Italiji i Njemačkoj te da je u svijetu trenutačno zabilježeno 1.516 slučajeva zaraze gripom A (H1N1)

Meksički laboratoriji potvrdili su 822 slučaja zaraze svinjskom gripom te izvijestili o 29 smrtnih slučajeva. SAD je izvijestio je o 403 slučaja zaraze te o smrti prve američke državljanke.

U redovitom dnevnom priopćenju WHO-a objavljenom na internetskim stranicama organizacije stoji kako su slučajevi zaraze virusom H1N1 do danas potvrđeni u: Austriji (1), Kanadi (165), Kini (1), Kolumbiji (1), Costa Rici (1), Danskoj (1), Salvadoru (2), Francuska (4), Njemačkoj (9), Gvatemali (1), Irskoj (1), Italiji (5), Nizozemskoj (1), Novome Zelandu (6), POrtugalu (1), REpublici Koreji (2), Španjolskoj (57), Švicarskoj (1) i Velikoj Britaniji (27).

U Njemačkoj je zabilježen još jedan novi slučaj, jednako kao i u Južnoj Koreji, a u Italiji su se pojavila tri nova zaražena virusom. Prema najnovijim podacima virus se proširio na 22 zemlje svijeta, među kojima je i Gvatemala. Ukupan broj zaraženih osoba virusom gripe A (H1N1) u svijetu je, prema zadnjim podacima WHO-a 1.516 slučajeva, stoji u izvješću WHO-a.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još