RAZGOVORI O BUDUĆNOSTI

Josipović s Kissingerom u Izraelu

18.06.2012 u 13:35

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će u utorak i srijedu, na poziv izraelskog predsjednika Shimona Peresa, na konferenciji "Facing Tomorrow 2012", koja se već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, održava u Jeruzalemu.

Četvrta konferencija "Facing Tomorrow 2012" održava se pod pokroviteljstvom izraelskog predsjednika Shimona Peresa. Izraelska predsjednička konferencija, inspirirana Peresovom vizijom, mjesto je na kojem se raspravlja o budućnosti, donošenju važnih odluka i potrebi poduzimanja akcija kako bi se utro put boljoj budućnosti za Izrael i čitavi svijet. Ove godine na konferenciji će sudjelovati više od 200 stručnjaka, čelnika i utjecajnih osoba. Rasprave će se odvijati na plenarnim sjednicama te brojnim panelima i okruglim stolovima.

Neke od glavnih tema bit će arapsko proljeće i njegove posljedice, predstojeći američki izbori, stanje u Europi te gospodarska kriza, sve veći utjecaj Azije na svijet, te stanje u Izraelu i bliskoistočni mirovni proces. Jedan dio brojnih panela bit će posvećen znanosti, medicini i umjetnosti. Uz predsjednika Josipovića, među brojnim uglednim gostima bit će i izraelski premijer Benjamin Netanyahu, bivši britanski premijer Tony Blair, bivši američki državni tajnik Henry Kissinger, te utjecajni predstavnici političkog, gospodarskog i kulturnog života.

Hrvatski predsjednik sudjelovat će na plenarnoj sjednici konferencije, te u panel diskusijama a trebao bi, kako se očekuje, održati i niz bilateralnih susreta. Jedan od važnijih bit će razgovor s domaćinom, izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom. Josipović bi se također trebao sastati i s Tonyem Blairom i Henryem Kissingerom.