JOSIPOVIĆEV FACEBOOK USPJEH

Investitor Dave McClure dolazi u Zagreb!

15.06.2012 u 20:55

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović na Facebooku i Ministarstvo poduzetništva i obrta priopćenjem, potvrdili su da je Davea McClure, osnivač poduzetničkog inkubatora '500 startups' i suorganizator investicijskih turneja GOAP, prihvatio poziv predsjednika Josipovića i ministra Gordana Marasa i ove će jeseni doći u Zagreb u sklopu istočnoeuropske turneje.

"Sa zadovoljstvom mogu izvijestiti kako je naša zajednička akcija lobiranja prema GOAP-u uspjela te je Zagreb uvršten na vrlo kratak popis zemalja koje će posjetiti jedna od najmoćnijih skupina tehnoloških investitora. Loptica je sada u našem dvorištu. Moramo svi zajedno dokazati kako su Hrvatska i regija pravo mjesto na kojem ne samo da nastaju sjajne i inovativne ideje, nego da smo u stanju ponuditi znanje, ljude, okruženje, energiju i poslovni okvir u kojem te ideje mogu uspjeti i uspješno se razvijati", piše predsjednik Josipović na Facebooku.

"Na nama je da se u sljedećih nekoliko mjeseci pripremimo, da Hrvatsku predstavimo u najboljem mogućem svjetlu i da od 'geekova s aviona' osiguramo ne samo njihove investicije nego da upijemo i iskustvo i znanje koji oni sa sobom donose", napisao je predsjednik Josipović na svom Facebook profilu.

I ministar Maras je svoj poziv Daveu McClureu uputio putem društvenih mreža. On je američkog investitora pozvao preko Twittera, a danas je pristigla i službena potvrda da će McClure u sklopu istočnoeuropske turneje "Geeks on a Plane" posjetiti Zagreb, priopćilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Predstavnici investicijskog fonda 500 Startups, fonda koji ulaže u internetske startupove, na svojim su internetskim stranicama objavili da su zahvaljujući intenzivnom lobiranju iz Hrvatske - hrvatskih tviteraša te predsjednika Josipovića i ministra Marasa - donijeli odluku da će se zadnja 'postaja' istočnoeuropske turneje održati u Zagrebu u drugoj polovici rujna ove godine, kaže se u priopćenju.

Ministarstvo je izrazilo "zahvalnost hrvatskoj internetskoj zajednici bez čije pomoći se zasigurno ovaj važan investicijski događaj ne bi održao u Hrvatskoj, već u Poljskoj koja je bila drugi kandidat za završnu postaju GOAP turneje". Tako su se Zagreb i Hrvatska pridružili Moskvi, Tallinu i Berlinu u kojima će se također održati GOAP konferencija u jesen 2012., navodi Ministarstvo u svom priopćenju.