UDAR NA SALAFISTE

Njemačka hapsi radikalne islamiste!

14.06.2012 u 11:51

Bionic
Reading

Njemačka policija provela je u četvrtak ujutro u sedam saveznih pokrajina veliku akciju protiv osoba osumnjičenih za pripadnost salafističkim organizacijama, objavilo je njemačko ministarstvo unutarnjih poslova

Tri organizacije pod povećalom su njemačkih vlasti, rekao je glasnogovornik ministarstva, ne precizirajući o kojima je riječ. Njemački ministar unutarnjih poslova Hans-Peter Friederich donio je u četvrtak odluku o zabrani organizacije Milatu Ibrahim.

Policija je u sklopu akcije pretražila gotovo 70 zgrada, privatnih stanova, džamija, škola i udruženja, a najvažnije su bile u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Hesenu. Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalija Ralf Jaeger izrazio je zadovoljstvo akcijom, ocijenivši da je riječ o 'odlučnom koraku službi sigurnosti u borbi protiv opasnih ekstremista'.

'Današnja operacija dokazuje da odlučno jačamo pritisak na salafiste i da smo korak ispred te pobune protiv demokracije', dodao je. Procjenjuje se da u Njemačkoj živi oko 2500 salafista.