KOD BRITANSKOG VELEPOSLANIKA

Politička elita na proslavi kraljičina jubileja

12.06.2012 u 22:38

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u utorak je izjavio da su odnosi između Velike Britanije i Hrvatske odlični i izrazio očekivanje da će ulaskom Hrvatske u EU dvije zemlje još bolje surađivati.

"Naši su odnosi odlični, izvrsni....i nadam se da ćemo našim ulaskom u EU još bolje surađivati", kazao je hrvatski predsjednik na proslavi dijamantnog jubileja kraljice Elizabete II. u Zagrebu u rezidenciji britanskog veleposlanika Davida Slinna

Veleposlanik Slinn je ustvrdio da su ovo "uzbudljiva vremena i za Hrvatsku i Veliku Britaniju.

"Ova godina je uvod pridruženju Hrvatske Europskoj uniji u srpnju sljedeće godine i Velika Britanije se raduje što će Hrvatskoj moći izraziti dobrodošlicu", kazao je veleposlanik Slinn.

Velika Britanija, dodao je, upravo je proslavila dijamantni jubilej kraljice Elizabete II., 60 godina "odanog" služenja domovini, a uskoro će biti domaćin trećim po redu Olimpijskim igrama u Londonu.

Predsjednik Josipović je dodao da je kraljica vodila zemlju kroz teška razdoblja te je, između ostalog, simbol domoljublja", uz opasku da bi ova proslava mogla biti "simbol velikog prijateljstva između Velike Britanije i Hrvatske".