U AUSTRALIJI

Nakon 32 godine dingo ipak okrivljen za nestanak djevojčice

12.06.2012 u 10:08

Bionic
Reading

Azaria Chamberlain nestala je 1980. iz kampa nedaleko od Ulurua, tada znanog kao Ayers Rock, a njezina majka tada je pokušala upozoriti da je dingo opasna životinja i kako je upravo divlji pas odnio njezino dijete

Nakon 32 godine australski sud donio je konačnu odluku u slučaju nestanka Azarije Chamberlain. Dingo, odnosno australski divlji pas zaista je odnio tek osam tjedana staru djevojčicu, baš kao što u filmu 'Krik u tami' ('A cry in the dark') koji je snimljen o nestanku malene Azarije vapi Meryl Streep.

Podsjetimo, Azaria Chamberlain nestala je 1980. iz kampa nedaleko od Ulurua, tada znanog kao Ayers Rock. Tijekom prvog suđenja 1982. Lindy Chamberlain-Creighton proglašena je krivom za ubojstvo kćeri i osuđena na doživotni zatvor, dok je njezin tadašnji suprug proglašen krivim za sudioništvo. Nakon pronalaska komada Azarijine odjeće u području prepunom jazbina dinga oboje su oslobođeni svih optužbi.

Ipak, australska javnost od tada se pita što se zapravo dogodilo te noći na Ayers Rocku. I evo, 32 godine kasnije odlučeno je da je za sve zaista kriv dingo.

Chamberlaini su sudu dostavili nove dokaze koji ih oslobađaju, a mrtvozornica koja je svjedočila na suđenju koje je počelo krajem veljače izrazila je sućut roditeljima te dodala kako vrijeme ne može izbrisati bol i tugu nakon smrti djeteta.

'Australija više ne može tvrditi da dinzi nisu opasni. Laknulo nam je što je ova saga završena i što sada možemo nastaviti sa svojim životima i oplakati svoju kćer u miru', kazala je nakon objavljivanja presude Lindy Chamberlain-Creighton.