Svijet ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA

Virusom H1N1 zaražene 1.124 osobe u 21 zemlji

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u utorak je izvijestila kako su trenutačno u svijetu službeno evidentirana 1.124 slučaja zaraze virusom H1N1 u 21 zemlji.

Broj se odnosi i na 590 zaraženih osoba u Meksiku gdje je od posljedica virusa umrlo 25 osoba. U Sjedinjenim Državama ima 286 slučajeva zaraze i jedan smrtni slučaj.

U SAD-u, Kanadi i u Španjolskoj najviši je porast broja zaraženih osoba u odnosu na podatke objavljene u ponedjeljak. Novi zaraženi pacijent pojavio se i u Portugalu.

Infekcija gripom A (H1N1) bez smrtnih slučajeva potvrđena je u: Austriji (1), Britaniji (8), Kanadi (140), Hong Kongu (1), Kostariki (1), Kolumbiji (1), Danskoj (1), Salvadoru (2), Francuskoj (4), Njemačkoj (8), Irskoj (1), Izraelu (4), Italiji (2), Nizozemskoj (1), Novome Zelandu (6), Portugalu (1), Južnoj Koreji (1), Španjolskoj (54) i Švicarskoj (1).

Znanstveno vijeće WHO-a sastat će se u utorak kako bi raspravljalo o tomu na koji se način razvija i mutira li virus H1N1. UN-ova agencija i dalje vodi računa o novim slučajevima virusa koji se pojavljuju izvan Sjeverne Amerike, nastojeći donijeti potencijalnu odluku o tomu treba li proglasiti pandemiju šestog stupnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još