Svijet FEDERACIJA BIH

Čelnici HSP-a i Boljitka tvrde da će ostati u vlasti

Predsjednici dviju vladajućih stranaka u Federaciji BiH, Hrvatske stranke prava Zvonko Jurišić i Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović, izjavili su da neće doći do njihova izbacivanja iz vlasti, što je najavio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović

'Vlada Federacije ostaje raditi svoj posao, odgovorno, temeljem zakona i Ustava Federacije BiH, jer kao odgovorni ljudi i političari ne smijemo dopustiti da se sustav poremeti, da trpe ekonomska i socijalna sfera u FBiH', izjavio je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić. On je to rekao nakon susreta s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom čiju izjavu u petak prenose tiskani mediji u BiH.

Predsjednik Narodne stranke Mladen Ivanković je dodao kako aktualni premijer iz redova SDP-a BiH Nermin Nikšić ostaje premijer, kao i cijeli saziv vlade. Sam Nikšić je dan ranije najavio da će doći do rekonstrukcije Vlade Federacije nakon što je SDP pokrenuo inicijativu za isključivanje SDA iz vlasti na svim razinama.

I predsjedništvo HDZ-a BiH zaključilo je u srijedu da nova vladajuća koalicija na državnoj razini treba provesti promjenu vlasti u županijama, Federaciji BiH i u Vijeću ministara BiH do kraja lipnja, što uključuje izbacivanje SDA iz vlasti, kao i HSP-a BiH i Narodne stranke Radom za boljitak, stranaka koje su prošle godine preuzele hrvatske pozicije u Federaciji BiH.

Za danas je zakazan sastanak čelnika SDP-a BiH, HDZ-a i Saveza za bolju budućnost BiH koji su najavili promjenu vlasti na svim razinama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još