Svijet SLIJEDE JOSIPOVIĆEV PRIMJER

Tuerk i Izetbegović ne idu na Nikolićevu inauguraciju

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović neće ići na inauguraciju novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića 11. lipnja, slijedeći tako primjer hrvatskog kolege Ive Josipovića, objavila je u četvrtak televizija Al Džazira Balkans

Tuerk je novinaru Al Džazire potvrdio da neće ići na Nikolićevu inauguraciju prigodom obilježavanja 100. godišnjice pogibije Bošnjaka u slovenskom mjestu Logu pod Mangartom.

'Poziv sam dobio, ali na inauguraciju neću ići. Zašto? Gledajte, nije pravi trenutak da o tome govorim', kazao je Tuerk, odgovarajući na novinarsko pitanje o odlasku na Nikolićevu inauguraciju.

Poziv je otklonio i Bakir Iztebegović koji je također bio na obilježavanju stote godišnjice pogibije Bošnjaka koji su se u sastavu austrougarske vojske u Prvom svjetskom ratu borili protiv Talijana na Soči.

198199,194887,194924,197953

Izetbegović je rekao da ga je Nikolić u srijedu navečer osobno telefonski zvao na inauguraciju.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH kazao je da je to bilo 'lijepo od njega', ali 'on je čovjek koji je promijenio retoriku, ali je li promijenio i stavove, to će nam morati dokazati u vremenu koje dolazi', kazao je, rekavši da neće na inauguraciju.

Budući da je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović u srijedu objavio da neće ići u Beograd 11. lipnja, na Nikolićevoj inauguraciji neće biti većine predsjednika zemalja regije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još