POSLJEDICA TSUNAMIJA

Japanski mol od 20 metara završio na plaži u Oregonu

07.06.2012 u 12:11

Bionic
Reading

Nakon katastrofalnog potresa i tsunamija u kojem je u ožujku 2011. poginulo više od 15.000 ljudi, gomila smeća i otpada pluta od Japana prema Sjevernoj Americi

Na plaži u Oregonu završio je 20 metara dug dio mola koji je s gomilom smeća i otpada završio u Tihom oceanu nakon katastrofalnog tsunamija i potresa u Japanu prije 15 mjeseci. Stručnjaci su analizirali mol i na njemu otkrili zvjezdače iz Japana, ali i pločicu koja potvrđuje gdje je i kada napravljen. Mol koji su razbili valovi na plaži je završio u utorak te se radi o najvećem predmetu koji je završio u tom dijelu SAD-a nakon tsunamija.

Japanski mol na plaži u Oregonu

Iz uprave za parkove u Oregonu sada razmišljaju što s hrpom betona. Ne žele ga razbijati jer bi to ometalo ljude na javnoj plaži, a druga opcija im je da ga odvuku nazad u more.

Smeće i otpad počeli su pristizati na američke plaže te je tako nedavno na Aljaski završila lopta, dok su na kanadskoj plaži našli kontejner. Veći dio otpada na američkim obalama bi trebao stići na zimu, prenosi Daily Mail.