Svijet ZBOG NIKOLIĆA

Kupac željezare u Sisku odustao od Srbije!

Talijanske tvrtka Danieli, čija podružnica ABS je prije dva dana kupila dio sisačke željezare za 30 milijuna dolara, odgodila je svoje investicije u Srbiji do daljnjega unatoč dogovoru s tamošnjom vladom

Informacije je novinarima servirao predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić nakon konzultacija s Tomislavom Nikolićem oko formiranja parlamentarne većine. 'Nakon što su objavljeni rezultati predsjedničkih izbora, tvrtka Danieli odlučila je do daljnjeg stopirati investiciju' rekao je Tadić, a prenosi Blic.rs.

On smatra da reakcija Talijana predstavlja vrlo lošu vijest za Srbiju, ali da će osobno idućih dana otputovati na razgovore kako bi eventualno uspeo uvjeriti vlasnike da promijene odluku.

Nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju o investiciji vrijednoj pola milijarde eura između Danielija, trećeg najvećeg proizvođača dijelova za metalnu industriju i srpske vlade 29. ožujka, počeli su pritisci talijanske javnosti na tu kompaniju. Istovremeno su i predstavnici vlada iz okruženja intenzivirali razgovore s Danielijem da ulože novac u njihove zemlje umjesto u Srbiju, piše Blic.

Danieli je u ponedjeljak potpisao ugovor o kupovini željezare u Sisku. Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević je nakon toga izjavio za da kupovina željezare u Sisku ne znači da je Danieli odustao od najavljene investicije u Srbiju, ali da ga nimalo ne veseli što su uložili u Hrvatsku. 197876,197696,198033,197953
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još