Svijet POGINULA 153 PUTNIKA

U padu nigerijskog zrakoplova nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu četvrt najvećeg nigerijskog grada Lagosa, rekao je čelnik agencije za civilno zrakoplovstvo

U nedjelju navečer još nije bilo preciznih podataka o broju žrtava katastrofe, kao ni o uzroku nesreće zrakoplova koji je pao na dvokatnicu u gusto naseljenom predgrađu Lagosa. 'Još nismo pronašli niti jednog preživjeloga', rekao je direktor civilnog zrakoplovstva Harold Demuren, koji nije spomenuo broj mogućih žrtava među stanovnicima četvrti.

Zrakoplov kompanije Dana Air letio je sa 153 putnika iz glavnog grada Abuje u Lagos. Pao je na stambenu četvrt Ilju, blizu međunarodne zračne luke na sjeveru grada koji ima oko osam milijuna stanovnika.

Desetak karboniziranih tijela je izvučeno iz ruševina srušene zgrade i moglo bi se raditi o stanovnicima zgrade, rekao je jedan član spasilačkih ekipa. Pri padu zrakoplov je udario u dvokatnicu i pomeo teren gdje se nalazi jedna crkva i tiskara.

'Ostaci zrakoplova gore i gusti dim otežava pomoć', objasnio je glasnogovornik Nacionalne agencije za koordinaciju pomoći koji je dodao da su se oko mjesta nesreće okupile tisuće ljudi koje otežavaju pristup.

Predsjednik Nigerije Goodluck Jonathan proglasio je tri dana žalosti nakon pada zrakoplova, prema priopćenju predsjedništva.

Predsjednik je također otkazao sve obveze u ponedjeljak i naredio "najiscrpniju istragu".

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još