NOVI ČETNIČKI ISPAD

Nikolić: U Srebrenici nije bilo genocida

01.06.2012 u 15:13

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nastavlja s četničkim ispadima. U intervjuu koji je u četvrtak navečer emitiran na Televiziji Crne Gore rekao je da u Srebrenici nije bilo genocida, osvrćući se na poziv muftije Muamera Zukorlića da posjeti Srebrenicu i 'osudi genocid'

Nikolić je pojasnio da tako nešto najvjerojatnije neće učiniti te da je genocid teško dokaziv na sudu. Nikolić očito namjerno zaboravlja presudu Međunarodnog suda pravde u Haagu koji je zločin u Srebrenici okvalificirao kao genocid.

Objasnio je da ne namjerava ići u Srebrenicu jer je to već napravio njegov prethodnik na mjestu predsjednika Srbije. 'Ako je predsjednik Srbije Boris Tadić bio u Srebrenici i osudio zločin, ako je Skupština Srbije osudila zločin u Srebrenici, zašto bih ja to pitanje stalno podgrijavao', naveo je on i intervju Televiziji Crne Gore. Nikolić je dodao da je genocid teško dokaziv na sudu.
'U Srebrenici nije bilo genocida. U Srebrenici je bio veliki zločin koji su počinili neki pripadnici srpskog naroda, koje treba pronaći, izvesti pred sud i kazniti', kazao je predsjednik Srbije.

Na pitanje kakav je njegov odnos prema Vojislavu Šešelju, on je kazao da uopće ne spominje vođu radikala. 'On se ogriješio o mene i izgovorio mnogo loših riječi o meni. Vrijeđao me je kako je mogao, a ja sam samo šutio. Ja sam podnio sve. Danas, ja sam predsjednik Srbije, a njegova stranka je ispod izbornog praga', kazao je Nikolić.

On je ponovio da je njegov stav bio da se Crna Gora ne treba odvajati od Srbije, ali kad je već ostvarila nezavisnost, on je priznaje kao samostalnu državu.

'Priznajem zauvijek Crnu Goru kao državu, ali ne priznajem razliku između Srba i Crnogoraca jer je nema', rekao je Nikolić. On je ponovio da je neprirodno da Beograd danas ima lošije odnose s Podgoricom nego sa Zagrebom.
'Želim da imamo izvanredne odnose s Hrvatskom, ali i s Crnom Gorom', istaknuo je Nikolić.