SLOVENIJA NA NOGAMA

Prijete smrću šefici porezne uprave i njezinom sinu

30.05.2012 u 20:16

Bionic
Reading

Ravnateljica slovenske porezne uprave Mojca Centa pala je u nesvijest nakon što je dobila pismo u kojemu se prijeti njoj i njezinom sinu – smrću. Kako su javili slovenski mediji, porezna uprava potvrdila je da je ugrožena obitelj Mojce Cente

Centa je pismo dobila na adresu porezne uprave u formi telegrama sućuti. Pismo je napisano rukom, a u njemu se spominje i istraga koju je porezna uprava nedavno pokrenula protiv gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića

'Ovo pismo u formi brzojava sućuti govori o najvećoj aktualnoj poreznoj istrazi protiv gospodina Jankovića', potvrdio je slovenskim medijima glasnogovornik porezne uprave Iztok Vedenik.

Oglasio se i Zoran Janković koji je kazao kako su 'takva pisma grozna' i da ih šalju 'nerazumni ljudi'. Janković je podsjetio da je nedavno dobio desetke takvih pisama te očekuje da policija što prije nađe počinitelja.

Ljubljanski gradonačelnik ističe da je prijetnja djeci nešto najgroznije. Podsjetimo, Sloveniju trese političko-financijski triler, a glavnu ulogu u njemu ima Z. Janković, dugogodišnji gradonačelnik Ljubljane, i predsjednik Pozitivne Slovenije koja je, iako osnovana prije samo nekoliko mjeseci, pobijedila suparnike na izborima i sa 28 zastupnika postala najjača stranka u parlamentu!

Televizijska postaja Pop TV prikazala je prije desetak dana tajne dokumente porezne uprave iz kojih je vidljivo da je 3,9 milijuna eura, što ih je grad Ljubljana uplaćivao tvrtki Grep za gradnju sportskog centra Stožice kompliciranim trasama završio na računu KLM Naložbe, tvrtke čijih je 62,5 posto u Jankovićevu vlasništvu. Prema poreznoj upravi, u ovome trenutku vodi se pretkazneni postupak, odnosno prikupljanje dokaza nakon kojih će se eventualno otvoriti kazneni postupak. Janković sve niječe.