Svijet ZNAK PROSVJEDA

I Turska i Japan protjeruju sirijske diplomate

Turska i Japan zatražili su od Sirije da povuče svoje diplomate, u znak prosvjeda protiv prošlotjednog masakra nad više od 100 osoba u sirijskom gradu Huli, objavili su u srijedu tursko i japansko ministarstvo vanjskih poslova

Tursko ministarstvo najavilo je da će Ankara i međunarodna zajednica poduzeti daljnje 'mjere' ako se nastavi nasilje nad civilima.

Japansko ministarstvo zatražilo je povlačenje sirijskog veleposlanika iz Tokija Mohameda Gasana Al Habaša 'što je prije moguće', a Turska je dala diplomatima 72 sata za napuštanje zemlje.

Potezi Turske i Japana uslijedili su nakon što su to isto učinile zapadne sile, uključujući SAD, Francusku i Veliku Britaniju.

Istovremeno, izraelski ministar obrane Ehud Barak zatražio je u srijedu oštrije akcije međunarodne zajednice protiv sirijskog predsjednika Bašara al Asada, rekavši kako sumnja da je Asad 'imalo lošije spavao' nakon protjerivanja sirijskih veleposlanika iz nekoliko svjetskih prijestolnica.

'Događaji u Siriji traže od svijeta akciju, a ne riječi. To su zločini protiv čovječnosti i međunarodna zajednica ne smije stajati po strani', rekao je Barak na predavanju na Institutu za nacionalnu sigurnost u Tel Avivu.

Izraelski ministar nije precizirao na koje akcije međunarodne zajednice misli.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još