Svijet PUKLA BRUKA DO LONDONA

Foreign Office osudio zabranu Gay Pridea na Rivi!

  • Autor: S.S.
  • 29.5.2012 15:37:28
  • 29.5.2012 13:16:06

Ministarstvo vanjskih poslova službeno je uputilo javnu kritiku hrvatskim vlastima. Povod: zabrana splitske Gradske uprave da se završni skup Split Pridea 2012. održi na Rivi

YouTube
Jeremy Browne
'Zabrinut sam izvješćima vezanim uz nedavne događaje oko Gay Pridea, uključujući nasilje i diskriminaciju protiv sudionika i organizatora, kao i otkazivanje događaja od strane lokalnih vlasti', poručio je Jeremy Browne, ministar za ljudska prava pri Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva.

'Ujedinjeno Kraljevstvo osuđuje svako takvo nasilje i diskriminaciju. Ohrabrujem vlasti na djelovanje kojim će osigurati svim ljudima, uključujući građanke i građanke koji su lezbijke, gay, biseksualci i transvestiti, slobodu da žive svoje živote u sigurnom i pravičnom okruženju. Svi pojedinci trebali bi uživati pravo na slobodu izražavanja, slobodu udruživanja i mirnog okupljanja i uvijek ćemo podržavati one koji pozivaju na okončanje diskriminacije prema LGBT osobama', zaključio je Browne u ime Foreign Officea.

Podsjetimo, Grad Split odlučio je da će se završni skup održati na Prokurativama umjesto na Rivi, udovoljavajući tako prošlotjednom zahtjevu skupine Splićana okupljenih u građansku inicijativu da se promijeni trasa jer se kretanjem povorke Đardinom, Marmontovom ulicom i Rivom, smatraju, ugrožava pravo građana koji nisu pristaše gay parade.
196469 ,196447,196410,196381
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još