Svijet TONY BLAIR

'Veza između medija i političara je neizbježna'

Korištenje novina kao instrumenta političke moći stvorilo je nezdravu, ali neizbježnu vezu između političara i medija, kazao je pred Levesonovim istražnim povjerenstvom, koje istražuje (ne)povezanost vlasnika britanskih medija s političarima i slučajeve prisluškivanja, bivši britanski premijer Tony Blair

Smatra da bi bilo vrlo čudno da medijski čelnici i visokopozicionirani političari ne žive u nekoj vrsti interakcije, prenosi BBC, ali i dalje naglašava kako su neke od tih veza 'nezdrave'.

'Ne vjerujem da je moja vlada bila prva i jedina koja je htjela uljepšati ono što čini. Ipak, bitno je drukčije kada se javnost namjerno zasipa neistinama', svjedočio je Blair pred povjerenstvom.

Iako je bio spreman na suradnju s medijima, Blair ipak tvrdi da je njegova vlada donijela puno više odluka koje nisu bile u interesu medijskog mogula Ruperta Murdocha nego onih koje su mu išle u korist. Rebekah Brooks možda je bila urednica Suna, ali sve odluke donosio je sam Murdoch, potvrdio je Blair te objasnio kako je sam zvao Murdocha uoči rata u Iraku da bi pobliže objasnio svoje političke odluke. Svoje pozive medijskom mogulu ne smatra nimalo čudnima ili neobičnima. Svoj odnos s Murdochom ipak naziva samo poslovnim. No sve se to promijenilo nakon što je napustio premijersku poziciju pa je čak postao kum Murdochove kćeri.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još