Svijet UBIJENO VIŠE OD STO LJUDI

Sirijske vlasti: Teroristi su krivi za masakr

Sirijske vlasti opovrgnule su u nedjelju da su počinile masakr civilnog stanovništva u Huli nakon što su oporbeni aktivisti izjavili da je najmanje 109 ljudi, među kojima veliki broj djece, ubijeno u tom gradu u pokrajini Homs, što je jedan od najgorih pokolja u 14-mjesečnom oporbenom ustanku protiv predsjednika Bašara al Asada

'Žene, djeca i starci su ubijeni. To nije obilježje junačke sirijske vojske', rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Džihad Makdesi novinarima u Damasku. Makdesi je kazao da su masakr izveli 'teroristi' nakon sukoba ustanika i snaga odanih Asadu.

Krvavi masakr u Huli osudila je cijela međunarodna zajednica. Sukobi u Siriji nastavljeni su unatoč razmještaju oko 250 UN-ovih promatrača koji su poslani ondje kako bi nadzirali primjenu prekida vatre o kojoj je pregovarao UN-ov izaslanik Kofi Annan.

Prema podacima sirijskih organizacija za ljudska prava, otkako je počela pobuna protiv vladavine predsjednika Bašara al-Asada u Siriji je ubijeno gotovo 13.000 ljudi, odnosno devet tisuća civila i ustanika, tri tisuće pripadnika sirijskih snaga i gotovo tisuću prebjega iz sirijske vojske.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još