UHIĆENI ZLOSTAVLJAČI

Bračni par u BiH držao Njemicu u ropstvu

26.05.2012 u 22:33

Bionic
Reading

Županijsko tužiteljstvo u Tuzli objavilo je u subotu kako je podignulo optužnicu i odredilo jednomjesečni pritvor za bračni par iz mjesta Kalesije u sjeveroistočnoj Bosni zbog toga što su 19-godišnju njemačku državljanku držali kao robinju

Tužiteljstvo je objavilo kako je optužnica podignuta protiv Milenka (52) i Slavojke Marinković (45). Navedeno je kako su oni tijekom dužeg vremenskog razdoblju, a mjesni mediji pišu da se radi o deset godina, na obiteljskom imanju protupravno lišili slobode i držali zatočenu njemačku državljanku, koja sada ima devetnaest godina.

Djevojci, čiji identitet nije objavljen nisu dopuštali kontakte s ljudima i odlazak u školu, a pritom su se prema njoj ponašali nehumano, izgladnjivali je i tjerali da radi teške poljoprivredne poslove, navodi se u priopćenju.

Lokalna je policija 17. svibnja ove godine dobila informaciju o zlostavljanju djevojke i pronašla je u psihički i fizički vrlo teškom zdravstvenom stanju. Odmah je smještena na sigurno te medicinski i na svaki drugi način zbrinuta. Bračni par zlostavljača je odmah uhićen.

U istragu o cijelom slučaju uključena je i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) te Tužiteljstvo BiH.